Vet ikke hvem som skal spille

Onsdag 25. september kommer et ensemble fra Trondheim kammermusikkfestival for å holde konsert i Levanger kirke, men ingen vet hvem det er.

Kammermusikkonkurranse
For fjerde år på rad samarbeider Levanger kulturkirke med Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim International Chamber Music Competition (TICC) om en konsert i Levanger kirke. TICC er en anerkjent kammermusikkonkurranse som annethvert år trekker unge talenter fra hele verden til Trondheim. Årets konkurranse er for pianotrioer og nivået på de inviterte deltagerne er skyhøyt. Av 25 gode søkere er det plukket ut 9 trioer som blir invitert. Juryen består av musikere på internasjonalt nivå, og ledes i år av den amerikanske pianisten Lambert Orkis.

Mysterium
I første runde skal gruppene framføre musikk av blant annet Mozart, Beethoven og Sjostakovitsj. I andre runde må utøverne fremføre en klavertrio av Erlend Skomsvoll, skrevet på bestilling til konkurransen. Dette, og mer, vil også bli å få hørt i Levanger kirke onsdag kveld, men hvilken gruppe som kommer er fortsatt et mysterium da det avhenger av hvem som går videre fra andre runde. Det blir først avklart dagen før. 

Springbrett
Å kunne tilby musikerne en mulighet til å få sett mer av den flotte regionen de er på besøk i og samtidig kunne tilby publikum i Trøndelagsregionen klassisk kammermusikk på dette nivået gjør denne distriktkonserten til en vinn-vinn situasjon for både TICC og Levanger kulturkirke. TICC anses for å være et springbrett for en karriere på den internasjonale musikkscenen. Flere av deltagerne har allerede vunnet flere priser i andre konkurranser rundt omkring i verden. Man er uansett sikret en klassisk konsert som holder skyhøyt nivå om man tar turen innom Levanger kulturkirke onsdag kveld.

Mer informasjon om juryen og konkurransen for øvrig finner du på ticc.no.

Årets grupper:
– Arto Piano Trio (Polen)
– Beacon Street Trio (England)
– Mithras Trio (Makedonia/England)
– Trio Consonance (Japan/Frankrike)
– Trio Helios (Frankrike
– Trio Incendio (Tsjekkia)
– Trio Le Beau (Tyskland/Spania)
– Trio Opal (Japan/Tyskland/Taiwan)
– Trio Pantoum (Frankrike)

 

Konsertstart: Onsdag 25. september kl. 19:30 i Levanger kirke

Kammerkonserten og våre andre arrangementer finner du også på Facebook.
Meld din interesse og få påminning om arrangementet!

Skrevet i