Solister til Påskekonserten

Vi er veldig glade for å ha disse fire flotte solistene på årets påskekonsert.

Årets påskekonsert blir et gjenhør med Händels storslåtte oratorium: Messias.
Oratoriet forteller om Jesu liv og betydning og består av tre deler;
del 1 Jul: Jesu fødsel
del 2 Påske: Jesu død og oppstandelse
del 3 Jesu gjenkomst og det evige liv.

Første del fremførte vi i desember 2022, og til påskekonserten fremfører vi andre og tredje del. Det er derfor med et mål om å skape en helhetlig fremføring av hele verket at tre av solistene, Innherred oratoriekor og musikalsk leder – kantor Erling Neergård – er med på hele oppsetningen.

Runa Hestad Jenssen (sopran) og Ola Marius Ryan (tenor) har vært med som solister mange ganger før og vi er veldig glade for å samarbeide med de. Thale Jørstad (alt) gjorde en flott debut som solist på Messias del 1 i desember og vi gleder oss til å høre henne på resten av verket. Eirik Krokfjord (bass) er et nytt bekjentskap for oss i Levanger. Han er en erfaren sanger fra Lørenskog og som jevnlig er solist i opera og oratorier i Norge. Nå i mars gjør gjør han rolledebut som (den ene) tittelrollen når Ståle Kleibergs David & Bathsheba spilles i Trondheim og i Łódź i Polen.

Fremføringen av Messias vil bli med fullt orkester, strykere, treblås, trompet, orgel og pauker, i tillegg til solistene og Innherred oratoriekor – alt under ledelse av Erling Neergård. Konsertmester er Sigurd Imsen.

Lørdag 15. april kl. 18:00 og søndag 16. april kl. 18:00 i Levanger kirke.
Billetter fås på kultar.no

 

Under kan du lese mer om våre solister:

Runa Hestad Jenssen er sopran, med et repertoar som spenner fra folketoner og barokk til opera og samtidsmusikk. Hun blir ofte brukt som solist med ulike kor og orkestre, og har gjort hovedroller som Pamina i Mozarts Tryllefløyten, og Michaela i Bizets Carmen. I 2009 ble hun nominert til Spellemannprisen med plata ‘Gå i fjøs’, sammen med Gjermund Larsen. Med det internasjonalt anerkjente ensemblet Det Norske Solistkor har hun bidratt som korist og som solist på CD, radio og TV-innspillinger. Hun har også sunget med ledende instrumentalister, og orkestre som Europa Galante, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Runa er ansatt ved Nord universitet, fakultet for lærerutdanning kunst-og image0.jpeg

Thale Jørstad er mezzosopran, kordirigent og pedagog som opprinnelig kommer fra Inderøy. Hun er utdannet fra Universitet i Agder og har en mastergrad i utøvende klassisk sang fra NTNU. I hennes utøvende virke har hun vært solist på oratorier, enkeltstående operaer og romansekonserter. Hun har også vært distriktsmusiker i Nordland. Thale dirigerer for tiden damekoret Corevi på Levanger og Teaterkoret Prima Vare på Verdal. Hun mottok i høst dirigentprisen under Korint-cup sammen med Corevi.

Ola Marius Ryan kommer fra Namsskogan i Nord-Trøndelag. Han har studert klassisk sang og pedagogikk ved NTNU i Trondheim, og han avsluttet i juni 2007 sin mastergrad i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etter dette har han hatt engasjementer ved de fleste operascenene i Norge. Han har dessuten en stor konsertvirksomhet, og har mange kirkemusikalske verk på repertoaret. I tillegg til sin utøvende virksomhet jobber han som lektor i musikk ved Nord Universitet på Levanger. Ola Marius mottok høsten 2012 Nord-Trøndelag fylkeskommunes kunstnerstipend.

Eirik Krokfjord kommer fra Lørenskog. Som konsertsolist har han opptrådt med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Capella Vitalis Berlin, Orquesta Sinfónica de Michoacán, Det Norske Blåseensemble, KORK, Det Norske Solistkor, og mange ganger med Barokkanerne. På operascenen har Krokfjord spilt blant annet Nick Shadow i Stravinskijs The Rake’s Progress, Gianni Schicchi i Puccinis Gianni Schicchi, Leporello i Mozarts Don Giovanni, og Silvio i Leoncavallos Pagliacci. Hans mangslugne erfaring som scenekunstner innbefatter også opptredener i Strindbergs Et drømspill på Nationaltheatret, i Rom for Dans’ danseteaterforestilling Underlandet, og konserter på tidligmusikkfestivalen Semana de Música Antiga i Brasil. Repertoaret strekker seg fra veristisk opera til renessansemonodi, men også nyere musikk. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, men studerer nå hos Luis Ledesma. Våren 2023 gjør han rolledebut som (den ene) tittelrollen når Ståle Kleibergs David & Bathsheba spilles i Trondheim og i Łódź i Polen. Les mer på www.eirikkrokfjord.com!

 

Skrevet i