Påskekonsert: Out of Darkness

6. apr 2024

Årets påskekonsert er et moderne oratorium, Out of Darkness av Torbjørn Dyrud. Et verk som tar oss gjennom Jesu lidelseshistorie, død og oppstandelse slik du aldri før har hørt den. I motsetning til en tradisjonell pasjon som slutter når Jesus dør, fortsetter “Out of Darkness” videre, gjennom dødsriket og ut av graven.

Komponisten Torbjørn Dyrud skriver selv om verket: “Det starter og slutter med det utrolige: Gud blir menneske. Og hele dramaets ubegripelige kjerne: dette menneske blir drept, og det er vi som dreper ham. Men Jesus står opp fra de døde, og tilbake står evangeliet om kjærligheten som overvinner og utholder alt, om nåde og tilgivelse, og om livet som er menneskenes lys: vi kan stige ut av mørket.”

Oratoriet er for stort kor, forteller, to trompeter og slagverk. Koret fyller mange roller og har ulike oppstillinger underveis og bruker hele kirkerommet – dette skaper spennende effekter som gjør konserten til en helt unik lytteropplevelse. “Out of Darkness” blander på en sjeldent fin måte teksten vi kjenner om Jesu lidelse fra bibelen, og en musikk som drar oss inn i følelsene, tankene og det indre livet til Jesus. Det er hode og hjerte, kropp og sjel, ord og følelser i en suggererende komposisjon.

Medvirkende:

Innherred oratoriekor