Leif Ove Andsnes

Detaljer

14. jan 2024

19:30

Levanger kirke

Pris: 550 kr ordinær | 450 kr honnør | 300 studenter/barn | 10 fribilletter gis ut hos Servicekontoret, Levanger rådhus

Leif Ove Andsnes kommer tilbake for å holde solokonsert på konsertflygelet han plukket ut!

Leif Ove Andsnes er en ettertraktet verdensstjerne. Konsertene hans er alltid utsolgt, både nasjonalt og internasjonalt. New York Times har kalt Leif Ove Andsnes “en pianist med eleganse, kraft og innsikt,” og Wall Street Journal “en av de mest begavede musikere i sin generasjon.” Med sin overlegne teknikk og søkende tolkninger har den norske stjernepianisten vunnet anerkjennelse over hele verden, med konserter og opptredener i verdens ledende konsertsaler og med de fremste orkestrene både med klaverkonserter og solo-recitals.

Leif Ove Andsnes er er regnet som en av de 25 beste pianistene – gjennom tidene. På listen finnes komponister/pianister som er kjent for de aller fleste: Beethoven, Mozart, Chopin, Rachmaninov og Lizt. Men også nålevende pianister som russeren Vladimir Ashkenazy, israelsk-argentinske Daniel Barenboim, argentinske Martha Argerich og kineseren Lang Lang.

Leif Ove Andsnes var konsulent når det nye konsertflygelet fra Steinway & Sons ble kjøpt. Andsnes var svært fornøyd med valg av flygelet på fabrikken, og enda mer da det kom i hus i Levanger kirke og fikk klangen i rommet i tillegg. Vi er svært glad for at Leif Ove Andsnes ønsker å komme tilbake igjen for for å holde ny konsert på flygelet.

Søndag 14. januar spiller Andsnes solokonsert med musikk av Chopin, Tveitt, Grieg og Brahms.

Dette blir en stor konsertbegivenhet av ypperste kvalitet med en av tidenes beste pianister – live – i Levanger kirke.

 

Mer info om Andsnes:

Andsnes har platekontrakt med Sony Classical. Hans tidligere diskografi omfatter mer enn 30 plater for EMI Classics – solo-, kammer- og konsertutgivelser hvorav flere er bestselgere – som spenner over et repertoar fra Bach-tiden og frem til i dag. Han har blitt nominert til elleve Grammy-priser og vunnet mange internasjonale priser, inkludert seks Gramophone Awards. Nylige utgivelser inkluderer både Billboards mestselgende Sibelius og Chopin: Ballades & Nocturnes (Sony Classical), Stravinsky: The Rite of Spring & andre verker for klaverduo, med Marc-André Hamelin (Hyperion) og Schumann: Liederkreis & Kernerlieder, med Matthias Goerne (Harmonia Mundi).

Han er utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden, og ble i 2007 tildelt den prestisjetunge Peer Gynt-prisen. Han har blitt tildelt Royal Philharmonic Societys Instrumentalist Award og Gilmore Artist Award, blitt innført i Gramophone Hall of Fame i juli 2013, og blitt utnevnt til æresdoktor ved Juilliard School of Music i 2016 og til æresdoktor ved Universitet i Bergen i 2017. Som følge av hans suksess, kåret Vanity Fair i 2005 Andsnes til en av de “beste av de beste”.

Andsnes er født i Stavanger, oppvokst i Karmøy – men med en far fra Otterøya er han sterkt knyttet til Namsos. Som guttunge tilbrakte han somrene på familiehytta på Andsneset på Otterøya og som ettåring bodde han i Namsos fram til treårsalderen. Han studerte ved Bergen Musikkonservatorium under den anerkjente tsjekkiske professoren Jirí Hlinka. Han har også mottatt uvurderlige råd fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka har hatt stor innflytelse på hans musikalske stil og filosofi.

Levanger kirke

Kirkegata 21, Levanger, Norge