Beethoven jubileumskonsert

22. nov 2020

Pris: 200 | 100

I anledning Beethovens 250 års jubileum presenterer Levanger kulturkirke en jubileumskonsert med Trondheim blåsekvintett og Jørgen Larsen.
De skal fremføre et utvalg av hans komposisjoner for blåsere og piano. Beethoven er en av de mest betydningsfulle komponistene gjennom hele musikkhistorien, og trenger ingen nærmere presentasjon. Musikkstykkene vil bli presentert verbalt av musikerne i ensemblet. Konserten arrangeres i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester & opera.

PROGRAM:
L. v. Beethoven
Trio for Klaver, fløyte og fagott, 1. sats
Sonate for Horn, 1. sats
Fra “La ci darem la mano” for obo trio, arr for obo, klar, fagott
Serenade for fløyte og klaver
Kvintett for klaver og blåsere, 1. sats

TRONDHEIM BLÅSEKVINTETT

Trondheim blåsekvintett ble stiftet i 1972. Knut Lauritzen som var en av stifterne, er fremdeles aktiv medlem i kvintetten.
Kvintetten har gjennomført svært mange konserter både i Norge og utlandet. Hovedtyngden av konserter har  vært i Trondheim og på Nord-Vestlandet, men noen blant flere turneer må også nevnes:
Konsertturne m/ Magni Wenzel i Troms, Nordland, Nord- og Sør – Trøndelag samt Møre og Romsdal.
Turne i Sovjet-unionen i 1988
Turné i Spania ( Hå va – hå va va på programmet )
3 turneer til Østerrike med program av komponister fra Trondheim og Østerrike
Turné i Tyskland
Turne i Danmark.
Turneer i Midt- Sverige.

Kvintetten har også gitt ut 2 CDer av høy kunstnerisk kvalitet, en med klassisk blåsekvintett-repertoar og en med samtidsmusikk fra Norge og Østerrike.

Trine Knutsen, fløyte
Kåre Aambø, obo
Rik De Geyter, klarinett
Sarah W. Vik, fagott
Peter Hatfield, horn

JØRGEN LARSEN

Jørgen Larsen ble født i 1958. Etter seier i Ungdommens Pianomester i 1973 debuterte han i Trondheim så tidlig som i 1975. Etter studier med Eva Knardahl debuterte han så i Universitetets aula (Oslo) fire år etter. Jørgen Larsen har også studert med Robert Riefling, Albert Ferber (London) og Dominique Merlet (Paris). Etter debutkonsertene i Trondheim og Oslo har Jørgen gitt mange solo-recitals i Norge, London og Paris. I 2004-2006 fremførte han for eksempel samtlige Beethovens sonater for klaver i en serie på åtte konserter. Larsen har også spilt med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim, og han har i alle år vært en markant og etterspurt kammermusiker og akkompagnatør. Hans repertoar omfatter mer enn 30 klaverkonserter og tallrike solo- og kammerverk, som spenner fra Bach til samtidsmusikk. Jørgen Larsen har også urfremført enn rekke verk av norske komponister, og han har gitt ut flere egne plater, som for eksempel 2L-utgivelsen Thomas D.A. Tellefsen: Complete Piano Works – et album som inneholder nærmere tre og en halv time musikk!
Parallelt med sitt omfattende kunstneriske virke har Jørgen Larsen i alle år også vært en skattet pedagog. Han er professor i klaverspill ved NTNUs institutt for musikk.
Billett: 200 kr,-
student: 100 kr,-