Åarjede: Frode Fjellheim og Quintus

1. okt 2022

Pris: Billetter: 350,- og 250,- | Gratis for studenter, barn og unge.

Frode Fjellheim, I utlandet er han kanskje mest kjent for sitt bidrag til filmusikken til Disneyfilmen «Frozen» med over to milliarder avspillinger på nett. Her i Trøndelag er han mer kjent som musikkprofessoren, joikeren, komponisten og mentoren, som i mange år tatt den samiske musikkskattene til mange av våre scener.
Fylkesmusikerne i Quintus har turnert langs de trønderske fylkesveier mer enn de fleste og de har varet i konstant musikalsk bevegelse siden bandet blei etablerte i 1994. Det sier ikke så lite at Frode Fjellheim er en av de musikalske påfyllingsstasjonene bandet har samarbeidet med gjentatte ganger gjennom årene. – Joik er et spennende utgangspunkt når man spiller musikk og det en unik måte å forholde seg til en melodi på. Musikken beveger seg i ett gjenkjennelig nordisk lydlandskap som vi kjenner oss vel hjemme i.
Å joike handler om fortelling og om å uttrykke din indre stemme gjennom ditt instrument. Hver gang Quintus og Frode Fjellheim møtes lages noe nytt og unikt, akkurat slik det skal være i ett organisk samspill.
Musikere:
Frode Fjellheim – Joik, keyboards, elektronikk